maanantai 3. huhtikuuta 2017

Seitsemisen Kansallispuisto


                                          Keittokatos: Saari-SoljanenVaellusvideo Seitsemisen hienoissa maisemissa! Saari Soljasen luontopolulla käymme tutustumassa suoluontoon. Täältä löytyy kolme Soljasten lampea. Saari, Kirkas ja Musta Soljanen. Pieniä suolampia noin 250-500 metrin mittaisia vesialueita.
Kahden kilometrin luontopolku kiertää Saari-Soljasen ympäri, palaten takaisin keittokatokselle josta lähdimme liikkeelle.Retkikartta: Keittokatos
Yksinäinen joutsen soljuu tyvenellä saari Soljasen lammella, eikä tunnu häiriintyvän parista vaeltajasta. hankala kuvauskohde, koska edessä on muutama männynkäkkärä.Retkikartta: Soljastensuon katselulava
Soljastensuon katselulavalta näkyy ainoastaan suomaisemaa, ei ainuttakaan siivekästä. Huomionarvoista on liikkumisrajoitus 1.4.-15.7. välisenä aikana, Soljasten alueella polkujen ulkopuolella.
Retkikartta: Katselulava Kirkas-Soljanen
Suurempi katselulava avautuu Kirkas-Soljaselle päin, jonne on kulku myös pyörätuolilla. Näin on hienosti otettu huomioon liikuntarajoitteiset ja muut huonojalkaiset luonnon ystävät Seitsemisen Kansallispuistossa. Maisema on upea näin aurinkoisella kelillä! Katselulavalta palatessa, näemme kyykäärmeen joka yrittää luikerrella kohti puupäällysteistä baanaa. Auringon tuoma lämpö houkuttelee luikertelijaa, mutta ihmisten kengistä tuleva värähtely saa sahalaitakuvioisen matelijan toisiin ajatuksiin.
Yritän saada käärmeestä kunnollista videokuvaa, mutta huonolla menestyksellä. Suomaastoon hyvin sulautuva luikero ei mene paikkaan, johon kuvaaja sen toivoisi menevän!
Vähän on muita liikkujia tänään luontopolulla. Pariskunta tulee juuri käärmettä ihailemaan, ei nyt muita kulkijoita ole polulla liikkeellä. Saari-Soljasen keittokatoksella/ nuotiopaikalla on jokunen makkaranpaistaja koiriensa kanssa, näiden haukkua louskutellessa meille kulkijoille.
Tästä jatkamme matkaamme Kirkas-Soljasen varauskeittokatoksen vieritse, Kirkas-Soljasen tulentekopaikalle.
Retkikartta: Kirkas-Soljanen varauskeittokatos
Keittokatoksen vuokraus ei ole mitään halpaa hupia. 20 euroa/ tunti, ja saat nautiskella makkarasta ja virvokkeista omassa rauhassa.
53 neliötä oleskelutilaa Keittokatoksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti